България ще участва с група от 13 стрелци на започващия утре голям международен турнир по спортна стрелба в Мюнхен. Това е първото голямо състезание за годината.
 
За баварската столица заминаха всички най-добри български състезатели, начело с двукратния олимпийски шампион Таню Киряков, който е излекувал почти напълно контузията си в лакътя, която го извади от състезания и тренировки дълго време.
 
От близо месец звездата в спортната ни стрелба тренираше и се готвеше на пълни обороти за предстоящите международни стартове. Както е известно Таню лекуваше повече от година и половина своята тежка контузия. Трамата му в лакътя обаче се задълбочи и се наложи неотложна оперативна намеса.
 
В група за Германия бе включена и другата ни звезда в спортната стрелба - Мария Гроздева, както и цели 7 състезатели на пловдивския клуб Тракия - Нели Танева, Лидия Ненчева, Таня Звискова, Виктория Петкова, Виктория Иванчева, Петя Луканова и стрелец № 1 у нас за 2011 година Антон Ризов.
 
В Мюнхен ще стрелят още Иван Йорданов, Самуил Донков, Петър Градинарски и Антоанета Бонева. Заради контузия в рамото от българската група за Германия отпадна младият национал Ангел Чонин.