Олимпийският шампион по спортна стрелба Таню Киряков беше включен в гражданската квота в листите на БСП. Това съобщиха от централата на партията.

Легендата попадна на второ място в листата в Русе, където водач е Янаки Стоилов.

"Олимпийски медалист, изключителен спортист, човек с позиции и виждания за развитието на българския спорт", по този начин от БСП представиха накратко Таню Киряков, който е добре познат на цяла България.

Новината за влизането му в политиката идва само дни, след като стана ясно, че Станка Златева е №3 в листата на ГЕРБ-Сливен за кандидат-депутат на предстоящите на 12 май предсрочни парламентарни избори.

Един от най-големите треньори в баскетболната история на България - Иван Чолаков, също застана зад ГЕРБ. Доскорошният наставник на Ямбол ще е водач на листата в града в предстоящите парламентарни избори. 

ТОВА Е ТАНЮ КИРЯКОВ
Изтъкнат състезател по спортна стрелба с пистолет. Олимпийски шампион на стрелба от 10 м. от Сеул`88 и на 50 м. от Сидни 2000. Носител на бронзов олимпийски медал в стрелбата от 10 м. от Атланта`96. Европейски шампион по стрелба с пистолет от 50 м. за 1998, 2006 и 2007 г. Спортист № 2 на България за 2000 г. В Топ 10 при определяне на най-добър спортист на България за 1988 г.