Хазартната индустрия не спира да изненадва своите почитатели с инвестирането в нова технология и създаването на още по-интересни възможности. Едва ли някой е подозирал, че днес ще се радваме на разнообразие от залози, както и възможност не само да разглеждаме спортната статистика, но и дори все по-често да използва експертното мнение на професионалистите. Така наречените типстъри стават все по-популярни не само в социалната мрежа, мнозина предлагат специални блог системи, а да не забравяме, че операторите често наемат експерти, най-често журналисти, прекарали години в наблюдаване на спорта. Това обаче не са единствените звена, които се радват на подобрения. В следващите редове ще видим къде се инвестира най-много и как предлаганите услуги стават все по-привлекателни за аудиторията от спортни фенове:

1. Един бърз поглед към статистиката ще ни покаже, че към този момент индустрията за мобилни приложения се доближава до сумата от 250 милиарда долара. Най-вероятно можем да си спомним времето, в което Apple официално струваше 1 трилион и това постижение стана благодарение на мобилните телефони. В сферата на мобилните приложения, трябва да забележим, че приходите идват директно от бетинг приложенията. Какво ни предлагат те? Възможността да бъдем близо до любимия спорт, да разглеждаме прогнози, да контролираме залога си и дори да гледаме спорт в движение, е само една от причините все повече оператори да разработват мобилни приложения за своите клиенти. Освен това не трябва да забравяме, че повечето брандове се стремят да достигнат до повече клиенти и по тази причина поддържат разнообразие от устройства.

2. Докато мобилните устройства бележат сериозни успехи, не трябва да забравяме, че света на дигиталния маркет вече е преброил около 3.96 милиарда индивидуални потребители в мрежата. От тях всеки един прекарва минимум 2 часа. В световен мащаб всеки успешен онлайн сайт успява да спечели вниманието на около 1 милион нови потребители, при това всеки ден. Точно това пък мотивира различните оператори да инвестират време и внимание за създаването на нови функции и опции за по-добра игра. Един от иноваторите в тази посока бет365 също прави сериозни инвестиции - всички подробности и нови практики, които се предлагат в платформата. Не трябва да се изненадваме от факта, че все повече потребители са привлечени от възможностите, които предлагат операторите, както и спортния свят. С помощта на реклами и разкриването на нови възможности, всяка следваща година става и по-успешна за индустрията на спортните прогнози, това също не трябва да ни изненадва.

3. Не трябва да игнорираме и социалния фактор, както и вниманието, което играчите отделят за любимото си хоби. Спортът може да се похвали с милионна аудитория и трудно бихме открили човек, който ревностно да се пази от предлаганите възможности. Благодарение на спортни форуми, чатове, групи в социалните мрежи и още много други, отвореният достъп прави тази възможност още по-привлекателна. Не трябва да забравяме, че дори социалните групи предлагат много и различни възможности за успех в това отношение. Благодарение на по-разнообразните залози, почитателите вече имат огромна възможност не само да номинират победител в дадена среща, но практически да използват пълните 90 минути за своите прогнози и спортни теории. Въпреки това ще открием, че благодарение на интернет, спортната индустрия и онлайн бетинг платформите работят в сериозна хармония и следват много точно всяка следваща спортна стъпка. 4. Не бива да си мислим, че технологията е единствената причина за тази експанзия, както и за промяната на потребителското поведение. Макар и повечето клиенти да забелязват само положителната страна, някои технологии имат своите ограничения, а това трябва да ни подсказва, че повечето оператори са принудени да правят компромиси в качеството на цялостното изживяване. Добрата новина е, че големите инвестиции се отразяват не само на сигурността, но и на свободния достъп, както и запазването на по-голяма дискретност. Правилата за ползване все по-често подсказват на потребителите, че единствените лични данни, които ще се съхраняват в даден сървър, са изискани само и единствено от законовите регулатори. Точно това най-често се посочва във всеки издаден лиценз от хазартната комисия.

5. Няма как да пропуснем бързо променящата се и разрастваща индустрия, днес тя е навсякъде, но въпреки огромният ресурс, който предоставя, можем да забележим, че печеленето на нови клиенти не се случва само с помощта на мащабни рекламни кампании, операторите дават шансове на всеки нов потребител да тества и провери всичко предоставено в платформата, често и без да изисква употребата на лични средства. Да не говорим, че няма реномиран бранд, който да не напомня на своите клиенти, че разумната игра е най-доброто решение, което могат да направят. Все по-често самите оператори се подготвят да заключат даден профил, особено след като прекараното време е твърде високо.

Не е трудно да забележим подобряването на условията, както и специалните възможности за успех, които се предлагат на всеки потребител. Разнообразието и свободата на всеки да се забавлява е факт, като именно тази тенденция дава и зелена свобода за още по-добри платформи и достъп до по-голямо разнообразие. Със сигурност през следващите десет години ще забележим огромен напредък и въвеждането на нови функции, които постепенно ще се отразят и на останалите бизнеси. Какви ще са следващите стъпки, само времето ще покаже.