Президентът на Българския стрелкови съюз (БСС) Мария Гроздева влиза в битка за член на Президиума на европейската конфедерация по стрелба (ESC). Двукратната ни олимпийска шампионка е била номинирана лично от настоящия генерален секретар на организацията Александър Ратнер, информира "Moнитор". 49-годишната Гроздева ще спори с още над 20 кандидати за едно от 11-те места в управленския орган на централата.

Изборът ще бъде направен по време на предстоящата в следващите няколко дни 28-а генерална асамблея на ESC в Ларнака (Кипър). На нея членовете на европейската централа ще гласуват за нов президент, вицепрезиденти, членове на Президиума и др.

Освен това по време на асамблеята ще бъдат определени домакините на европейските първенства през 2024 г. и 2025 г. 

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

От днес Мария вече е в Кипър, а от Българския стрелкови съюз са убедени, че тя ще бъде избрана в ръководния орган на европейската конфедерация.

Междувременно олимпийската вицешампионка Антоанета Костадинова се подготвя усилено за участието си в последния си турнир за този сезон - Купата на президента, в който сили ще мерят най-добрите 8 състезатели в света във всяка категория в стрелбата.

Надпреварата ще е във Вроцлав (Полша) от 3 до 10 ноември. Костадинова в момента е под №2 в световната ранглиста при жените и в двете си дисциплини - 10 м въздушен пистолет и 25 м спортен пистолет.

"Подготовката на Антоанета върви нормално. Вече свършиха медийните изяви след олимпиадата и тя може да тренира на спокойствие. Състезанието е сериозно, участват най-добрите в света и се надяваме, че тя ще се представи на високо ниво", заяви изпълнителен директор на БСС Димитър Тодоров.

Той обясни още, че с влизането на новите мерки срещу COVID у нас, федерацията изпитва проблеми преди провеждането на държавното първенство, което трябва да се състои от 29 октомври до 3 ноември в Търговище. "Не знаем колко от участниците са ваксинирани и колко ще могат да си направят тестове преди състезанието", каза Тодоров.