ПОСЕТЕТЕ СТРАНИЦАТА НА БЛИЦ ЗА МОНДИАЛ 2022 - ТУК!

Тираджия уби човек при пътен инцидент и избяга от мястото на инцидента. Жертвата е 51-годишният бивш италиански професионален колоездач Давиде Ребелин.

Той е провеждал тренировка на шосето между Верона и Падуа, когато е блъснат от шофьор на камион. Според медицинския доклад, Ребелин и починал на мястото на инцидента.

Тираджията е бил заснет от камерите на пътя, както и от свидетели на инцидента. Благодарение на снимките, той е бил открит в Германия. Става дума за 62-годишен немец, който е работил за компанията на брат си в Северен Рейн-Вестфалия.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Това не е първият инцидент, при който шофьорът блъска човек в Италия и бяга от мястото на инцидента. Преди 20 години той постъпва по същия начин край Фоджа, но тогава не се стига до смъртен случай. През 2014 г. в Киети пък му конфискуват шофьорската книжка заради управление на камион в нетрезво състояние.

Жертвата Давиде Ребелин беше един от най-известните италиански колоездачи през 90-те години на ХХ век. През 1996 г. завършва шести в генералното класиране на Джиро д`Италия и седми на Вуелта а Еспаня. През 1998 г. печели Обиколката на Швейцария. През 2004 г. триумфира в легендарния пробег Лиеж-Бастон-Лиеж, а през 2008 г. заема първото място в класиката Париж-Ница.

На олимпийските игри в Пекин през 2008 г. печели сребърен медал в шосейното колоездене, но отличието му е отнето, след като дава положителна проба за еритропоетин. Преди няколко години Ребелин прекрати професионалната си кариера, но продължи да се състезава. Последната надпревара с негово участие беше в неделя (27 ноември) в Монако.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК