Най-голямата звезда в световния снукър Рони О`Съливан пристигна в България заедно със своя приятел и голям английски снукър талант Джак Лисовски, с когото тази вечер ще изиграят демонстративен мач. Уникалното шоу ще се проведе от 20:00 часа в зала 10 на Кино "Арена Запад".

Още с появата на О`Съливан на Терминал 2 на аерогара "София" настъпи истинска истерия. Тълпа фенове се беше събрала и с нетърпение очакваше пристигането на любимеца си. Ракетата раздаде автографи и се снима с някои от почитателите си. Легендата в снукъра беше строго охраняван от бодогардове и малцина успяха да се докоснат до него. Най-щастлива като че ли беше една възрастна дама, която му поднесе букет и се снима с него.

Пред чакащите го журналисти Рони O`Съливан сподели, че е изненадан от топлото посрещане в България. Ракетата също така обеща довечера да направи сенчъри брейк.

Съвместната му пресконференция с младата снукър надежда и претендент за титлата "Любимец на снукър феновете" - Джак Лисовски, ще се състои от 18:30 часа в зала 10 на кино "Арена Запад", минути преди да стартира шоуто с тяхно участие. Мачът на звездите ще протече в 10 фрейма и ще бъде наблюдаван на живо от над 600 снукър-фенове. Билетите вече са разпродадени, а цените им са от 60, 80 и 100 лева, както и 150 лева за ВИП местата.

В дългоочаквания мач ще се включат и пет от най-добрите български снукър състезатели. Шоуто ще се открие с фрейм между Ракетата и 17-годишния Георги Величков – номер 1 в българската снукър ранклиста, последван от два фрейма на двойки. В тях срещу световната снукър звезда ще застанат крилото на "Левски" Симеон Райков (един от най-добрите състезатели в родния снукър от близкото минало), Братислав Кръстев (треньор по снукър и спечелил последният кръг от републиканското първенство), Димитър Механджийски (най-голямата млада българска надежда от Пловдив) и Салим Отти (наричан Българският Рони О`Съливан заради своята бързина и атрактивен стил).

За десерт зрителите ще се насладят на 7 фрейма, изиграни между двамата професионалисти Рони О`Съливан и Джак Лисовски.

О`Съливан е носител на 3 световни титли, 22 ранкинг титли, 10 титли във Висшата лига и 11 максимални брейка, един от които най-бързия в историята.