Олимпийските игри в Токио, които бяха отложени от тази за 2021 година, може да бъдат отменени, ако пандемията от коронавирус не бъде взета под контрол през следващата година. Това заяви председателят на Организационния комитет Йоширо Мори.

„Ако ситуацията не бъде взета под контрол, Олимпиадата ще бъде отменена и няма да се състои в Токио. Нова отсрочка на Игрите е невъзможна. В миналото олимпийските игри са отменяни само заради войни, но сега се сражаваме с невидим враг. Ако Олимпиадата бъде проведена след победата над коронавируса, то това ще бъдат състезания, които ще бъдат много по-ценни от предишните олимпийски игри“, обяви 82-годишният Мори пред „Никан Спортс“.

Начален Бонус до 1000 лв. за онлайн казино игри от efbet

Шефът на Японската асоциация на лекарите Йошитаке Екокура също взе отношение по затрудненията за провеждането на най-големия спортен форум в условията на пандемията от коронавирус.

„Според мен, ако не бъде разработена ефективна ваксина, то провеждането на Олимпиадата ще бъде много трудно. Призоваваме за максимално кратки срокове за разработване на лекарствени препарати срещу коронавируса“, заяви Екокура пред „Киодо“.

Той отчита, че трудно ще бъде организирането на Игрите в ситуация, в която COVID-19 се разпространява в света, дори и в Япония ситуацията да е овладяна. Олимпиадата в Токио трябва да се проведе в периода 23 юли – 8 август 2021 г.