Димитър Кузманов даде старт на инициатива, която може да спаси един човешки живот. Втората ракета на България призова елитните спортисти у нас да се включат с дарения и вещи в благотворителен търг, който той организира в помощ на болно дете. Битката е за 13-годишния Калоян от Белене, който се нуждае от 1 милион лева за лечение на тежко заболяване. 

Преди пет години лекарите му поставят диагнозата "остеосарком". Първоначално туморът засяга едната ръка. След дълга борба и кратки ремисии туморът отново се завръща - този път на лицето му. Химиотерапиите вече не действат, лекарите виждат надежда в нов вид лечение, което не се поема от Здравната каса.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Вече 25 спортисти са откликнали на молбата на Кузманов, като сред тях са състезателките ни по художествена гимнастика, Едмонд Назарян, Цветана Пиронкова, Йордан Йовчев, Радослав Янков и др.

Призивът на Мико Кузманов:

"През 2015 година Калоян е диагностициран с "остеосарком". Първоначално туморът засяга едната ръка. След 5 години битка и кратки ремисии, туморът се завръща - този път на лицето му. Тежките химиотерапии взимат детската му усмивка. Химиотерапиите вече не действат, но лекарите виждат надежда в нов вид лечение, което обаче не се поема от Здравната каса. Реших да събера елита на българския спорт и заедно да помогнем на малкия Калоян! За целта организираме благотворителен онлайн търг под наслов "Българските спортисти в подкрепя за Калоян". Всеки един от нас ще дари предмет или артикул, свързан със спорта, който практикува, като сумата ще отиде в дарителскатa сметка на Калоян! Щастлив съм, че успях да събера 25 спортиста от 13 различни видове спорт! Щастлив съм, че всеки един от тях откликна и прояви желание да се включи в тази инициатива!".

Началото на търга ще е на 16 април и ще продължи до 30 април включително, като ще се проведе на фен страницата на Димитър Кузманов.

Всеки, който иска да помогне и да дари средства, за да се върне усмивката на Калоян, може да го направи на следната сметка:

Титуляр: Калоян Йорданов Йорданов
IBAN BG91STSA93000026707499
BIC STSABGSF
Банка ДСК - ЕАД