Трети баскетболист на Юта Джаз е дал положителна проба за коронавируса. Това е 23-годишният гард Донован Мичъл, съобщава авторитетната спортна телевизия ESPN.

Както е известно, вчера сезонът в НБА беше прекратен, след като французинът Руди Гобер и конгоанецът Еманюел Мудиай (двамата са играчи на Юта) се оказаха заразени с COVID-19. Това стана точно преди мача на „джазмените“ срещу Оклахома Сити Тъндър.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Играчи на Юта Джаз са споделили в неофициален разговор пред ESPN, че Руди Гобер се е държал безотговорно в съблекалнята въпреки наложените преди дни мерки за безопасност. Той постоянно е докосвал своите съотборници и е пипал техните принадлежности, което ги е вбесило.

Както е известно, французинът се държа подигравателно със смъртоносното заболяване по време на пресконференция, където докосна микрофоните на журналистите.

В същото време от НБА обявиха, че прекратяването на първенството може да продължи повече от месец. За момента се очаква шампионатът да бъде подновен след 10 април, но ще се преценява според обстановката и разпорежданията на американските и канадските власти.

Гобер (№27) и Мичъл (№45)