Унгарският боксьор в полутежка категория Андраш Наги почина, след като получи мозъчна травма по време на тренировка в Мелбърн, Австралия. Наги бе само на 23 години.

“Той бе много талантлив боксьор. Смъртта му е ужасна трагедия”, заяви президентът на унгарската боксова федерация Шандор Чотони.
 
Чотони добави, че Наги, който има 3 победи в трите си мача като професионалист, е бели на шестмесечен лагер в Австралия. Той се боксира с хърватски паспорт.
 
След сблъсък на главите с по-малък съперник по време на тренировка на 1 май, неговият рожден ден, Наги е бил приет в болница с мозъчно възпаление.
 
Чотони допълва, че боксьорът е претърпял две операции в Мелбърн, на 1 и 4 май, и е бил поставен в изкуствена кома, но въпреки това е починал днес. Очаква се тленните останки на Наги да бъдат транспортирани в Унгария.
 
По време на аматьорската си кариера, Наги, който е родом от град Дьор, в Северозападна Унгария, се е състезавал за спортен клуб Вашаш.
 
Състезавайки се в категория до 75 кг, Наги спечели сребърен медал на световното първенство за кадети през 2002 г. в Кечкемет.
 
През 2005 г. той участва в световното първенство за мъже в Мианянг (Китай), където спечели първия си мач и загуби втората си среща./БЛИЦ