Шампионката по силов трибой Ирина Квас почина след трагичен инцидент в общежитие. 17-годишната украинка паднала от прозорец на седмия етаж на сградата на технико-икономически колеж в Лвов.

След падането изучавалата право второкурсничка е получила смъртоносни наранявания. Регионалната федерация по силов трибой в Лвов потвърди смъртта на момичето и написа пост със съболезнования във "Фейсбук".

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

"Регионалната федерация по пауърлифтинг в Лвов искрено изказва съболезнования на семейството, роднини, приятели и треньора на многократната призьорка в украинския шампионат и победителка в регионалния шампионат по силов трибой Ирина Квас, която днес трагично загина. Трудно е да се разбере какво се е случило, но Ира завинаги ще остане в сърцата ни! Вечна памет!", споделиха от регионалната федерация по пауърлифтинг.

Преди смъртта си Ирина се затворила в стаята си, което дава основание да мисли, че може да става въпрос и за самоубийство. Точната причина за смъртта на спортистката обаче предстои да бъде установена.

Момичето започва да се занимава професионално със спорт на 11-годишна възраст, покорявайки много нови върхове и печелейки награди. През 2019 година Ирина Квас спечели злато на украинското първенство по пауърлифтинг сред юношите.