Невероятна трагедия сполетя семейството на олимпийския шампион Чад ле Клос. 24-годишният плувец призна, че подготовката му за олимпийските игри в Рио де Жанейро е нарушена от новините, че и двамата му родители имат рак.

Бащата на олимпийския шампион на 200 метра бътерфлай Берт стана сензация на Олимпиадата в Лондон през 2012 година заради реакцията си, когато Чад спечели златния медал. Плувецът разкри, че се надява и двамата му родители да присъстват на олимпийските игри в Рио.

„Майка ми Джералдин има рак на гърдата, който се повтаря, след като от 2010 година беше в ремисия. Наскоро тя се подложи на двойна мастектомия и сега преминава през етап на химиотерапия. Баща ми е с рак на простатата и наскоро беше опериран“, призна Ле Клос, който преди четири години победи Майкъл Фелпс.

„Намирам се в труден период от живота си, но не спирам да тренирам за Рио 2016. Повече от всичко искам те да спечелят своите битки“, разкри в „Туитър“ 24-годишният плувец, който има и олимпийско сребро на 100 метра бътерфлай от Лондон 2012.

Чад ле Клос е записан да участва в пет различни дисциплини на олимпийските игри в Рио де Жанейро, след като покри нормативите по време на шампионата на ЮАР през април. Няма яснота дали той ще участва във всичките от тях.