Националният отбор по гимнастика се завърна от Европейските игри в Баку. Ансамбълът остана на пето място в многобоя и на четвърто на три чифта бухалки и два обръча. Заради слабото представяне на ансамбъла Илиана Раева свиква извънреден Управителен съвет в сряда. В индивидуалното Мария Матева също се представи лошо, единствено Невяна Владинова изпълни целта си. Неви се класира пета на финала на бухалки.

"Неви я заклаха. Специално на лента. Спокойно можеше да влезе във финала и да вземе доста добро място. Знаех, че Неви е готова за това състезание, лъхаще убедителност може би от месец преди това. За мен не беше учудващо, че Неви се класира добре и направи изключително добро състезание", заяви на Летище София треньорката на националния отбор индивидуално - Ефросина Ангелова.

"Не смятам, че една допусната грешка трябва да правим фатална история. Имаме две отговорни състезания преди квалификациите. Смятам, че всичко ще бъде наред. Утре имаме Управителен съвет, на който ще направим заключения и ще говорим по този въпрос, какво точно е станало. Мария Матева определено има психологически проблем. Тя има неуспешни състезания. Получават й се отделни уреди, но не цяло състезание. Тя има и здравословен проблем, така че трябва да обсъдим въпроса с нея и какво точно е необходимо да се направи. Тя е прекрасно момиче, направи хубаво състезание миналата година на Световното, но имаме и попълнение, което подготвяме за по-нататък. Имаме още четири състезателки освен Неви и Мария", допълни Ефросина Ангелова."/БЛИЦ