България отстъпи на Латвия с 26:32 в първия си мач от група „А“ на Европейския шампионат по хандбал за младежи до 20 години във Варна.

Още в началото на мача капитанът ни Михаел Иванов падна лошо по гръб, което разстрои играта му за цялата среща. На няколко пъти и гредите помогнаха на латвийците, които пък изиграха много силен мач и се възползваха от българските пропуски. 

„В първите 15 минути изгубихме концентрация пред гола и те бяха решаващи. Почти през цялото първо полувреме не успяхме да реализираме сами срещу вратаря. Имахме положения, но не можахме да ги вкараме. Може би заради липса на концентрация и напрежение като за първи мач. Смятам, че латвийците не са нищо повече от нашите момчета, но те реализираха и успяха да контролират срещата. В последните 15-20 минути ние играехме по-добре от тях“, каза треньорът на българите Виктор Симеонов.

Той коментира и травмата, която получи в началото на мача Михаел Иванов. 

„Той не беше на 100% след падането, но това е нашият спорт. Има сблъсъци, единоборства и никога не знаеш как ще приземиш. Може би е късмет“, коментира Симеонов. 

За играч на мача за България беше обявен Божидар Симеонов, който отбеляза 6 гола. За латвийците Раус Симеонович реализира 10 попадения и стана №1 за тима си. Най-резултатен за нашия отбор беше Николай Генов със 7 гола, 5 добави Михаел Иванов, а 4 - Георги Кръстев. 

Следващият мач на нашите е от 17 часа на 4 юли (понеделник) срещу Чехия. На 7 юли (четвъртък) играем с Финландия.