Ансамбълът на България за девойки спечели три сребърни медала на Международния турнир по художествена гимнастика в Москва. Днес нашите малки грации изиграха много добре своята композиция с 5 ленти и бяха оценени с оценка 26.100. Така с общ сбор от 59.150т. момичетата се окичиха със среброто в многобоя.

Оценките в квалификациите вчера и днес бяха валидни и за класирането във финалите на уредите.

"България спечели още два сребърни медала - днес на композицията с 5 ленти, а вчера с 5 топки! Първи в многобоя са представителките на домакините от Русия, а трети е ансамбълът на Беларус. Такова е и разпределението на медалите по уреди - два златни за Русия и 2 бронзови за Беларус!

Момичетата на старши-треньора Вяра Ваташка и помощникът и Цветелина Найденова изиграха много добре своите композиция, със самочувствие, усмивки и хъс. Това е първо появяване на голям международен форум на малките ни лъвчета, които показаха много голямо израстване, стабилност и умна игра! наем колко пъти тренировките бяха прекъсвани и колко късно състезателите под 18 години у нас бяха пуснати да тренират в зала. Така че две изигравания без груби грешки на килима в Москва е истински подвиг!", написаха от родната федерация по повод триумфа.