ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Стилияна Николова продължава да жъне успехи на Световната купа по художествена гимнастика, която се провежда в "Арена София". 17-годишната грация спечели златото и на топка.

Възпитаничката на Валентина Иванова, която стана шампионка в многобоя, изигра блестящо съчетанията си днес и получи най-високите оценки в двата финала - 33.800 точки за изпълнението си на обръч и 35.000 точки на топка. Така Николова има три златни отличия от три възможни до момента, а по-късно ще играе на бухалки и на лента.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+) 

На обръч среброто взе Ася Ади Кац (Израел) с 33.600 точки, а трета се нареди световната шампионка София Рафаели (Италия) с 32.600 точки. Втората българка на финала на обръч Ева Брезалиева завърши на седма позиция, след като допусна сериозна грешка - излизане на уред извън терена, заради което получи 28.750 точки.

На топка Рафаели се класира втора с оценка от 33.150 точки, а трета е Тахмина Икромова (Узбекистан) с 31.750 точки.

При ансамблите на финала с пет обръча гимнастичките на България останаха на седмо място. Женина Трашлиева, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Радина Томова, които станаха първи в многобоя снощи, днес допуснаха няколко грешки и бяха оценени с 30.600 точки. Българките все още не могат чисто съчетанието си с обръчи.

Златото взе Италия с 34.850 точки, Израел с 34.700 и Франция с 33.400 точки.

По-късно днес са финалите на бухалки и на лента при жените, както и на три ленти и две топки при ансамблите.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК


*Снимки: Павел Данев/Startphoto.bg

 

 

"МИЛА РОДИНО" В ЧЕСТ НА ШАМПИОНКАТА ВЪВ ФИНАЛА НА ОБРЪЧ - СТИЛИЯНА НИКОЛОВА, НА СВЕТОВНАТА КУПА ПО ХУДОЖЕСТВЕНА ГИМНАСТИКА В СОФИЯ!

Публикувахте от Българска федерация художествена гимнастика - Официална страница в Неделя, 2 април 2023 г.