Всички български борци в класическия стил ще имат възможността да се борят за медали, след като преодоляха квалификациите си на европейското първенство в германския град Дортмунд.

Иво Ангелов, Илиян Георгиев и Елис Гури стигнаха до осминафиналите и продължават борбата за златните медали. В категория до 60 килограма Иво Ангелов победи турчина Мустафа Саалам с 2:1 части (0:3, 4:0, 3:1) и се класира на осминафиналите, където ще срещне испанеца Алберт Багумян.

В първата част Ангелов допусна грешка в защитата при партер и неговият съперник успя да спечели три точки. След това обаче българският борец не даде никакви шансове на турчина и взе с лекота другите две части.

Илиян Георгиев преодоля румънеца Йонел Пушкасу с 2:1 части (0:1, 3:0, 1:0) и се класира на осминафинал в категория до 74 килограма срещу гръцкия борец Константинос Пападопулос, докато Елис Гури отстрани с 2:1 части (1:0, 0:1, 1:0) италианеца Дайгоро Тимончини. Българският представител в категория до 96 килограма ще се бори на осминафинал срещу руснака Рустам Тотров.