Олимпийският шампион по фигурно пързаляне Дмитрий Соловьов е настанен в болница, след като е бил пребит от неизвестни лица на улица в Москва.

32-годишният спортист е защитил при възникнал спор състезателката по кърлинг Анна Сидорова, когато нейните опоненти се нахвърлили върху него с ритници. Соловьов е откаран в болница, а тримата му нападатели са завържани.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

„Лекарите могат да кажат доколко силно е пострадал. Има травма на главата. Настанен е в неврохирургията. Само времето ще покаже и лекарите ще кажат колко време ще е нужно за неговото възстановяване. Дмитрий е контактен и в съзнание. Говорих с него, все още е в шок от случилото се“, коментира Елена Болотова, която е мениджър на фигуриста.

Дмитрий Соловьов спечели олимпийското злато в отборната надпревара на Игрите в Сочи през 2014 г. Четири години по-късно спечели сребърен медал от Олимпиадата в Пьонгчанг. В танцовите двойки, заедно с Екатерина Боброва, е седемкратен шампион на Русия. Има бронзов медал от световно първенство, както и едно златно, три сребърни и две бронзови отличия от европейски първенства.