Трима от Спортните таланти на „Еврофутбол“ за 2017 г. – Габриела Антова, Калина Христова и Александър Сръндев, постигнаха впечатляващи резултати на състезания на световно и национално ниво през изминалите празнични дни. Габи продължава и днес (25.09.) своята битка на Световното първенство по шахмат за младежи и девойки в Уругвай – тя ще играе с черните фигури срещу индийката Гупта Меенал в борба за по-горно място във временното класиране. Към момента - един кръг преди края на първенството, 15-годишната столичанка е на единадесето място, вкл. по допълнителни показатели, с 5,5 точки след пет победи, три загуби и едно реми. Стискаме палци на Габи и й желаем успех!

Виктория Радева, миналогодишен Спортен талант на „Еврофутбол“ пък е втора във временното класиране на състезанието със седем точки – браво, Вики!

Калина Христова отбеляза три победи в предварителна група 15 на турнира по тенис на маса „Словения оупън“ – тя срази представителката на домакините Ана Тофанд с 3:0, след това отбеляза срещу Винг Чау (Хонконг) 3:2 и накрая победи чехкинята Аньешка Илчикова отново с 3:2. Отличното представяне осигури на Калина място в основната схема, където на 23.09. се срещна с Лора Опека от Словения. За съжаление Христова бе победена с 1:3 и така отпадна от индивидуалната надпревара на турнира още в първия кръг.

Спортният талант на публиката Александър Сръндев отново показа високата си класа, грабвайки първото място на едно от най-силните и тежки планински бягания в страната „Витоша – моята планина“. Бягането по 16-километровото трасе (от кв. „Бояна“ до хижа „Алеко“ с над 1100 метра положителна денивелация) се проведе на 24.09.2017 г. и въпреки острите болки в ахилеса, които го накараха да намали темпото и в много случаи буквално да ходи, Алекс пребори едни от най-добрите българки състезатели в планинското бягане и завърши първи в своята възрастова група (мъже до 20 години) с време 1ч. 34 мин. 11сек.