Неприятен инцидент претърпя братът на футболната ни звезда и бивш национал Мариан Христов – Христо. Той е бивш дългогодишен баскетболист на Балкан (Ботевград), наследникът на легендарния Георги Христов – Сапуна. Преди два дни Христо, който е известен в Ботевград с прякора Белята, ял жесток пердах от група цигани в близкото село Литаково. Христов и негови приятели се прибирали от лов в гората, когато засекли роми да карат дърва с каруци. Бившият баскетболист в момента работи за фирмата на доскорошния президент на Балкан (Ботевград) Тихомир Нинов, която е една от водещите в региона за дърводобив. В групата на Христо бил и горският на въпросното село, който веднага спрял каруците и поискал обяснение за бракониерството. Тогава ромите нападнали ловджийската дружинка заедно с бившия баскетболист и ги пребили.

“Аз съм спортист, по време на кариерата ми съм имал няколко случая на тежки травми и комоцио. Това обаче, което ми се случи, надминава всичките ми представи за жестокост”, разказва пред сайта Botevgrad.com Христо Христов. “Фактът, че ромите нападнаха служебно лице и откраднаха оръжие означава, че те нямат никакъв респект към властта и към държавата. Може би чувството им за безнаказаност им дава тази сила”, допълни братът на Мариан Христов.

Циганите използвали брадви, синджири и други средства, с които пребили Христов и останалите от групата.

Минути след боя на мястото на инцидента пристигат служители от специализираното звено “Горска стража”. Един от тях е бившият футболист Юсеин Шакиров. “Това, което видях – облените в кръв хора, натръшкани по земята, надмина всичките ми представи. Работа ми е такава, че много често се срещам с бракониери, но подобна арогантност, жестокост и чувство за безнаказаност не съм срещал на друго място”, коментира Шакиров./БЛИЦ