НСА спечели и второто дерби през седмицата в хокейното ни първенство, след като се наложи над ЦСКА с 4:3 след оувъртайм (1:0, 0:1, 2:2, 1:0). Мачът беше изключително оспорван и напълно отговарящ на определението за дерби, пише "Хокейни новини"

С този успех НСА си гарантира първото място в първия кръг на шампионата, който има силата на турнир за Купата на България. Така „академиците“ завоюваха трофея.

Победното попадениe беше дело на Александър Гацев, който се разписа в средата на 10-минутния оувъртайм. Пореден силен мач изигра вратарят на НСА Юри Грошев, който направи 45 спасявания. Стражът на ЦСКА Иван Стойнов също се представи много силно и отрази 33 удара.

Емил Залеев даде аванс на НСА през първата третина при числено намален състав, но през втората част Иван Ходулов изравни резултата при пауър плей. Третият период започна с два гола в полза на „академиците“. От телевизионното предаване не стана ясен авторът на второто попадение за тима, а третото беше дело на Александър Николов. 

ЦСКА първо върна едно попадение чрез чешкото попълнение Ник Ланг, а секунди преди края Ангел Джоров изравни при числено предимство 6 на 4 и прати мача в оувъртайм. В продължението капитанът на „червените“ Иван Ходулов беше отстранен за две минути заради задържане със стик и Гацев се разписа при пауър плей.