ЦСКА очаквано записа изключително резултатна победа над Левски с 21:1 (6:0, 6:1, 9:0). Изходът от двубоя не е изненадващ заради тоталната разлика в класите и фактът, че „сините“ разчитат изключително на млади играчи.

Чешкото попълнение на „червените“ Ник Ланг се отличи със седем гола за успеха. Иван Ходулов добави четири попадения, а Ангел Джоров и Калоян Вачков вкараха по три. Любомир Чомполов се разписа два пъти, а Алекс Стоилов и Александър Стаменов също бяха точни.

Единственото попадение за Левски беше дело на Станислав Иванов в края на втората третина. Вратарят на „сините“ Иван Стефанов през целия мач беше подложен на обстрел и направи впечатляващите 74 спасявания.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Левски обаче трудно достигаше до положения пред вратата на ЦСКА и направи само осем удара. Това позволи на „червените“ да дадат шанс и на третия си вратар Калоян Стоянов, който изигра по-голяма част от втората и цялата трета третина. Преди това пред вратата беше вторият страж на тима Петър Николов, а титулярът Иван Стойнов получи почивка.

„Доволен съм и от резултата, и от играта. От друга страна трябва да подобрим играта без шайба. Искам да поздравя вратаря на Левски, който запази концентрация до края, въпреки че получи много голове“, коментира треньорът на ЦСКА Кирил Ходулов.

Треньорът на Левски Иво Николов беше изключително разочарован от загубата на отбора си и отказа да говори пред телевизия „B1B Box”, която излъчваше мача.

 

ЦСКА РАЗБИ ЛЕВСКИ, ВРАТАР ГЕРОЙ ЗА „СИНИТЕ“ "ЦСКА-хокей на лед" очаквано записа изключително резултатна победа над СК "...

Публикувахте от Хокейни Новини/Hockey News в Четвъртък, 18 ноември 2021 г.