Турция разби Норвегия с 3:0 и записа втора победа в група G от квалификациите за Мондиал 2022 в Катар. Скандинавците домакинстваха на стадион „Ла Росаледа“ в испанския град Малага заради рестрикциите около пандемията с коронавирус, а турците записаха нов убедителен успех след този над Нидерландия с 4:2 преди няколко дни в Истанбул.

Халфът на Фенербахче Озан Туфан (4, 59) се разписа по веднъж в двете полувремена, като за втория от головете му подаде Хакан Чалханоглу от Милан. Защитникът на Лестър Чаглар Сьоюнчю (28) пък бе удвоил аванса на южните ни съседи след пас на халфа Юсуф Язики.

Голмайсторът на Борусия (Дортмунд) Ерлинг Холанд и съотборниците му не успяха да стигнат дори до почетен гол, а в 80-ата минута резервата Кристиан Торстведт си изкара директен червен картон и норвежците завършиха мача в намален състав.

В същото време Нидерландия срази у дома аутсайдера Латвия с 2:0 и записа първи успех в групата. Стивън Бергхуйс (32) след пас на Дейви Клаасен и Люк де Йонг (69) след подаване на Мемфис Депай вкараха головете за „лалетата“ на „Йохан Кройф Арена“ в Амстердам.

По-рано през деня в друг мач от същата група Черна гора размаза у дома опашкаря Гибралтар с 4:1 и е на второ място във временното класиране с 6 точки, колкото има и лидерът Турция с по-добрата си голова разлика. Нидерландия е на трета позиция с 3 точки, а Латвия и Гибралтар са без нито една точка.