Двукратната олимпийска шампионка по спортна гимнастика Светлана Хоркина скандализира с изказване, че отлагането на олимпийските игри в Токио заради пандемията от коронавирус е божие наказание заради отстраняването на руския спорт.

“От гледна точка на това, че имаме само един живот – това е правилно решение. Финансовите загуби, които можем да понесем заради отлагането на олимпийските игри, не могат да се сравняват с рискуването на живота. В тази ситуация трябва да се възползваме и да се подготвим подобаващо за делото в Спортния арбитражен съд, тъй като ще можем да върнем Русия на Олимпиадата“, заяви Хоркина.

Winbet - победата е емоция! (18+)

„Според мен всичко се случи, защото не биваше да обиждат Русия и нашите спортисти по този начин. Все пак в нашия химн се пее, че Бог пази нашата земя. Считам, че това е божие наказание. А Русия продължава да показва, че е готова да помага на всички, тъй като разбираме, че само така се борим за общото добруване“, допълни 41-годишната бивша гимнастичка, която е с чин полковник от запаса на Руската армия.

През кариерата си Светлана Хоркина има два златни, четири сребърни и един бронзов олимпийски медали. От световни първенства е спечелила девет златни, осем сребърни и три бронзови отличия. Тя е и 13-кратна европейска шампионка по спортна гимнастика.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА - ТУК!