Една от звездите в женското ръгби Сиобан Катиган почина внезапно на 26 години. Трагичната вест за шотландската ръгбистка бе потвърдена едва днес, въпреки че тя си е отишла от този свят в петък. Причината за смъртта засега остава мистерия.

„Шотландското ръгби е дълбоко натъжено да чуе, че националката Сиобан Катиган е починала. Мислите ни са насочени към семейството на Сиобан и нейните съотборнички в Стърлинг Каунти и Шотландия в този невероятно труден момент“, се казва в изявление на местната ръгби федерация.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

„С натъжени сърца предаваме новината за трагичната смърт на Сиобан в петък, 26 ноември. Сиби е голяма част от Каунти от много години и много ще липсва на всички в клуба. Тя беше с основна роля за развитието на клуба и вдъхновение за момичетата в младежката част. Сиби беше съотборник и приятел и ние дълбоко скърбим за загубата ѝ. Нашата любов, мисли и сърдечни съболезнования са със семейството на Сиби в този опустошителен момент“, написаха от Стърлинг Каунти.

„Дълбоко натъжен съм да чуя за трагичната кончина на шотландската националка Сиобан Катиган. Тя беше добър играч и вдъхновение за мнозина. Моите мисли са със семейството на Сиобан и нейните съотборници и приятели от Шотландия и окръг Стърлинг в този труден момент“, сподели шотландската ръгби икона Бил Бомонт.

Катиган направи своя дебют за Шотландия срещу Уелс в турнира на шестте нации през 2018 година, след което записа 19 участие с екипа на родината си.