На 28 ноември 2020 г., ден, в който всичко беше обляно в слънце и светлина, си отиде Сотир Захариев Сотиров. Майстор на спорта, 5-кратен републикански шампион по ски скок, двукратен републикански шампион по хандбал с отбора на ВИФ, треньор и общественик. Тъжната новина съобщиха от Българската федерация по ски.

Сотир е ярък представител на изчезващ вид всестранно развити спортисти - в родния Самоков започва да се занимава с алпийски ски на 14 години, като 20-годишен студент във ВИФ открива любовта си към летенето. Като ски скачач е шампион на България за 1963, 1965, 1966, 1968 и 1969 година. Четирикратен носител на купата на вестник "Отечествен фронт". След дипломирането си във ВИФ става и треньор, има принос за развитието на спорта в Самоков във всички поколения самоковски скачачи.

Заедно с братята си Георги и Боян участва в изграждането на шанците в Самоков и Боровец.

"Нека да си спомняме с усмивка за Сотир Сотиров - личност, оставила дълбок отпечатък в развитието на ски спорта и в сърцата на хората, които го познават!", написаха от родната федерация по ски.

Църковната служба ще се състои на 2 декември от 13:00 часа в Митрополитската църква "Успение на Св.Богородица" в Самоков, близо до дома, в който е израсъл.

Българската федерация по ски изказва искрени съболезнования на семейството на Сотир Сотиров. 

Светла му памет!

Екипът на БЛИЦ също изказва искрени съболезнования на семейството на Сотир Сотиров.

 

Отиде си голям шампион в ски скока На 28 ноември 2020, Ден, в който всичко бе обляно в слънце и светлина, си отиде...

Публикувахте от Bulgarian SKI Federation в Понеделник, 30 ноември 2020 г.