Исмаил Сенанджи от Уганда и Милица Мирчева спечелиха "Луковит рън". Третото издание на състезанието от веригата "Рън България" събра представители от три континента - Европа, Азия и Африка. 

В шосейното бягане от 8.8 км от центъра на град Луковит до пещера "Проходна" участваха над 60 атлети от България, Индия, Уганда, Германия, Ирландия, Великобритания, Бангладеш и Португалия.

В оспорвана битка при мъжете победата спечели Исмаил Сенанджи (Уганда), който удържа на атаката на Мирослав Спасов (Атлет – Мездра) и завърши за 29:39 минути срещу 29:50 на българина, известен в бегаческите среди с прякора Белия кениец. 

Сенанджи е женен за българка и живее у нас, а преди няколко години бе национален шампион на полумаратон за клуб Евър - Варна. 

Трети в състезанието с финал до пещерата "Проходна" (Божиите очи) при мъжете беше Сава Тодоров (Дунав – Русе), който се справи с Александър Спасов (Жулистан – Младост 2012 Благоевград) с 30:55 срещу 31:05 мин.

Милица Мирчева (Атлет – Мездра) спечели без проблем трета поредна победа във веригата „Рън България“ и с 32:54 минути не можа да изпревари само петима мъже. Маринела Нинева (Локомотив – Дряново) е втора с 33:53, а съотборничката й Елена Димитрова е трета с 36:35 мин.

Първите шестима мъже и шест жени бяха наградени от организаторите, както и първите трима мъже и три жени от община Луковит. Церемонията по награждаването традиционно се проведе в пещера "Проходна" под природния феномен Божиите очи. Заместник-кметът на община Луковит Георги Георгиев и координаторът на БФЛА и организатор на „Рън България“ Антон Бонов връчиха наградите.

Предишният ден в центъра на Луковит се проведе и занимание по „Детска атлетика“, което събра около 40 деца от 4 до 12 години.

Mирослав Спасов - Белия кениец:

Милица Мирчева лети към финала: