ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Политическите решения в Украйна, свързани със спорта, се превърнаха в повод за смях по цял свят. Причината за това е изключително нелепото решение на министерството на спорта относно федерацията по подводни спортове и подводни дейности (UFUA).

Организацията загуби националния си статут и финансиране, а причината за това е една снимка от най-големия форум за подводни спортове. На 7 и 8 април в Белград (Сърбия) се проведе Генералната асамблея на Световната федерация по подводни дейности (CMAS).

Топ Коефициенти за Всички Мачове Всеки Ден!

Именно там е направена фотографията, на която Ирина Предко – съпругата на президента на UFUA Станислав Предек, е заснета до президента на световната федерация Анна Аржанова, която е рускиня. По време на събитието Предко е държала пламенна реч, с която настояла CMAS да не допусне завръщането на руски и беларуски спортисти в международните състезания. Това обаче не е повлияло на решението на министерството на спорта в Киев.

Украинската федерация по подводни спортове и подводни дейности е първата в страната, която губи националния си статут във връзка с решение на правителството от месец април. В него се съобщава, че всички федерации и индивидуални спортисти ще загубят националния си статут и финансиране, ако участват на каквито и да е събития, на които присъстват представители на Русия.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!