Златните момичета от националния отбор по художествена гимнастика получиха невероятна подкрепа от страната на изгряващото слънце – Япония. В град Мурияма с нетърпение очакват отново родните грации, както го правят вече три поредни години, отправяйки видеопослание към тях. Всяко лято ансамбълът ни пътуват до там, за да тренират и да предадат на местните своя опит и любов към спорта, а в града е създаден фен-клуб на гимнастичките ни.

„Здравейте, Златни момичета! Съжаляваме, че глобалната пандемия отложи Олимпийските игри. Но в това трудно време искаме да знаете: Всички в Мурияма ви подкрепят сърдечно! Разчитайте на нас! Искаме да ви окажем пълното си съдействие и подкрепа. Мурияма вече се подготвя за предстоящия Роуз камп и Олимпийските игри. Желаем ви да поддържате висок дух и фокус към Игрите. Чакаме с нетърпение да ви видим отново. Мурияма е с вас!“, гласи посланието на представители от кметството на града в провинция Ямагата, които изпълниха химна на България „Мила Родино!“ и пяха песни за грациите.

Любезните домакини от Мурияма са организирани от Антоанета Витале – бивша гимнастичка от националния отбор на България и в момента треньорка в Япония.