Съперникът на Кубрат Пулев - Александър Устинов, реши да се заяде с Кобрата в навечерието на мача им в Хамбург. Най-добрият български боксьор сред професионалистите ще защитава двете си титли срещу руснака - на Европейския боксов съюз (ЕBU) и на Международната боксова федерация (IBF).

Сблъсъкът е в събота вечер и ще бъде предаван директно по "Диема". Както е известно, победителят след това ще се изправи срещу Владимир Кличко за пояса на IBF.

35-годишният Устинов изрази мнение, че съдиите в Хамбург ще подпират Кобрата, който се бие за немския клуб Зауерланд.

"Трябва бързо да го приключа, а не да оставям всичко в ръцете на съдиите, защото мачът е в Германия. А знаем, че той се бие за немски отбор и очаквам да го подпират", смята 202-сантиметровият Устинов.

ustinov.jpg

Във вторник двамата боксьори, които ще определят и главния претендент на Владимир Кличко, проведоха открита тренировка в най-големия мол в Хамбург. Вчера пък бе официалната пресконференция преди мача, която мина без инциденти.

"Подготовката общо взето свърши. Сега дойде ред на тези шоу събития, без които не може. Тренирахме в най-големия мол, а иначе вчера на срещата Устинов се държа спортсменски, поздравихме се. Не знам защо след това е наговорил тези неща за съдиите", коментира Пулев.

Кобрата ще бъде подкрепян от мощна българска агитка в Хамбург, която ще пристигне в Германия утре, и ще е водена от брат му - Тервел Пулев. Бронзовият медалист от Олимпиадата отново ще е в ъгъла на ринга, плътно до Кубрат.

pulev.jpg

ustinov1.jpg