ПОТОПЕТЕ СЕ В СВЕТА НА СТАТИСТИКАТА!

Валентин Йорданов заяви, че Станка Златева сама трябва да определи бъдещето си, което към момента е неясно. Както е известно, шефовете на родната федерация по борба решиха да освободят треньора й Симеон Щерев, а от вчера вече официално са назначени Серафим Бързаков, Армен Назарян и Валентин Райчев. Златева и Щерев не присъстваха на днешното общо събрание, провело се на комплекс "Дианабад".

"Станка сама трябва да реши какво ще прави. Още не сме говорили. Ще се чуем до два-три дни. Според мен тя трябва да продължи да се състезава. Станка има шансове дори да спечели олимпийската титла в Бразилия", каза Валентин Йорданов.

Златева вече на няколко пъти заяви, че ще продължи да се състезава, ако Щерев бъде върнат на поста. Това обаче не се случи и вече Бързаков ще я тренира, ако разбира се, Златева остане да се състезава. В същото време се оказа, че тя разбирала от медиите за решенията, които взема федерацията по борба. Състезателката не била поканена на днешното събрание, a след сбирката Валентин Йорданов сподели, че в близките дни ще я чуе, за да разбере решението й. Никой от федерацията до момента не е потърсил Станка, за да я уведоми за новите промени в националните отбори, както и за това каква би могла да бъде нейната бъдеща позиция в женската борба. По-рано ви информирахме, че Централата й предложи три варианта – да продължи да бъде състезател, да стане помощник на новия наставник Серафим Бързаков или просто треньор в националния тим.

"Започва нов олимпийски цикъл. Имаме нужда от нови лица. Очакванията ни както винаги са много големи. Ще дадем шанс на новите треньори", добави шефът на родната борба.

"В следващите две седмици ще изберем и треньорите на националните отбори при юношите. Целта ни е да имат сходни виждания с мъжете, да има приемственост, защото в последните години имаше разделения - мъжете на една страна, юношите на друга", каза още Йорданов.

Бързаков също смята да проведе разговори със Станка Златева.

"Тя е много класен състезател. От един клуб сме, чудесно се разбираме и сигурен съм, че се постигнем консенсус, за да вървим в една посока", каза Серафим.

Първата тренировка на националите по свободна борба с новия треньорски щаб ще е следващата седмица.

"Новото ще е работата ни на тепиха изцяло, ще акцентираме върху техниката", каза Валентин Райчев, старши треньор на националите по свободна борба.

"Говорих с моя приемник Симеон Щерев. С него сме в прекрасни отношения, заедно сме били състезатели. Той е и много добър треньор. Вратите на националния отбор са отворени. От него зависи какво ще реши, дали ще продължи в клубния си отбор или в чужбина", добави Райчев.