Съпругът на Мария Гроздева – Валери Григоров, даде първото си изявление пред БЛИЦ след грандиозния скандал, който избухна във федерацията по стрелба. Както е известно, след решение на председателя Камен Шишманов и Управителния съвет, клубът на Мария Гроздева е изхвърлен от федерацията. Обяснението на ръководството е, че тя не развива дейност и не участва на състезания в България. Междувременно обаче Мария продължава да стреля на международни турнири и вече спечели квота за Олимпиадата в Лондон.

“Потресен съм, не е истина това, което се случи. Изхвърлиха клуба на Мария след заседание на Управителния съвет в точка “Разни”. Все едно тези 5 лева да бъдат преместени от едно на друго място. За хората във федерацията явно това означава да отстранят клуба ни. Камен Шишманов цитира правилник, според който един клуб, ако не развива дейност в България, трябва да бъде изхвърлен. Да, но Мария участва на международни състезания, как да го прави у нас. Не искам да му припомням, че тя вече спечели квота за Олимпиадата, продължава да показва добри резултати”, заяви треньорът и съпруг на Гроздева – Валери Григоров.

“Това е отговорът на Шишманов към доброто отношение на министър Свилен Нейков. Той даде всички пари, които има, за да върви добре подготовката на всички спортове. Преди време министърът ясно каза да няма никакви пререкания между федерациите и спортистите, които печелят квоти и представят България на Олимпиадата. Ето това е отговорът на Камен Шишманов към Нейков”, продължи Григоров пред БЛИЦ.

“То е ясно на всички, искат да ни убият, да ни заличат, за да не им пречим да си правят далаверите във федерацията. Сега Шишманов се е увъртял в такива дългове, че е страшно. Излизат наяве нови и нови далавери. Ние няма да оставим нещата така, ще обжалваме. Искаме да бъдем част от федерацията, за да видим къде отиват парите. Този човек е болен, прави всичко това дни преди европейското първенство във Финландия и месеци преди Олимпиадата”, завърши треньорът на двукратната олимпийска шампионка.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ