Играй БЛИЦ ГЕЙМ - ТУК!

Бившият спортен министър Васил Иванов-Лучано заяви, че е най-достойният кандидат за председателския пост на Българския олимпийски комитет. Както е известно, изборът ще бъде направен на Общото събрание на организацията на 9 май от 11:00 часа в "Гранд-хотел София", а за поста се борят също настоящият председател Стефка Костадинова и бившият председател на ДАМС Весела Лечева, която е вицепрезидент на БОК.

По повод очакванията, че ще подкрепи Весела Лечева при евентуален втори тур, Васил Иванов бе категоричен, че не участва в никакви договорки.

"Не мога да си заложа името и да правя комбинации с когото и да е. Аз работя сам. Смятам, че съм по-достойният кандидат за поста и със сигурност ако се стигне до втори тур, ще бъда там. Все пак ако не се случи, ще реша на Общото събрание на кого да дам подкрепата си, зависи от платформите. Преди 8 години подкрепих Стефка Костадинова, защо да не го направя отново", каза Иванов.

Според поддръжниците на Васил Иванов, се очаква той да получи 71-72 гласа на Общото събрание, което се състои от 81 членове (38 от тях са олимпийските федерации, 12 - обществените организации и 31 са на индивидуалните членове). Васил Иванов заяви,че Българският олимпийски комитет е загубил позициите си в МОК и трябва промяна.

"За съжаление БОК не е това, което беше по времето на Иван Славков. Изолирани сме отвън. Нищо не правим. Сега на зимните олимпийски игри в Сочи няма да вземем нито един медал. За да върнем позициите си в Международния олимпийски комитет, трябва да вкараме хора във всички комисии. Член на МОК трудно може да стане някой. Мен ако ме питате, Стефка Костадинова е номер 1 като кандидатура, но това е много трудно, защото ние просто нямаме позиции", каза Васил Иванов.

Сред приоритетите на бившия спортен министър е развитието на ученическия спорт. Желае и промяна в мандатността на БОК, т.е. председателят да управлява не повече от 2 мандата.

"Трябват нови хора с нови идеи. Ние сме новите лица и ще направим всичко възможно да се върнем на международната сцена", сподели Иванов.