Министърът на младежта и спорта Весела Лечева се срещна с ръководството на Световната федерация по вдигане на тежести. В чуждестранната делегация бяха Мохамед Джалуд, президент на Световната федерация по вдигане на тежести, Антонио Конфлити, президент на Европейската федерация по вдигане на тежести, Милан Михайлович, генерален секретар на Европейската федерация по вдигане на тежести, Давид Кипшидзе, вицепрезидент на Европейската федерация по вдигане на тежести и Александру-Кристиан Падуре, президент на Румънската федерация по вдигане на тежести, член на борда на директорите на Европейската федерация по вдигане на тежести. Те са в София по покана на българския президент Ариф Маджид.  

„За нас е много важно, че проблемите в Българската федерация по вдигане на тежести бяха решени, защото тя е един от най-важните членове на Световната федерация. Успехите на страната Ви в нашия спорт са неизменна част от неговата история, настояще и бъдеще“, каза президентът Джалуд. 
 
По време на срещата Весела Лечева подчерта, че за нея като министър на младежта и спорта е било изключително важно да се постигне съгласие, което да даде и спокойствие на спортисти и треньори преди важните състезания.  България е възобновила разговорите за домакинства на големи първенства, стана ясно още по време на разговора. 

„Една от важните политики на Министерството на младежта и спорта е свързана с програмата за домакинства на световни и европейски първенства, световни купи и други големи международни състезания. Те дават възможност на федерациите да придобият опит, поставят спорта на голямата сцена, важни са за състезателите и феновете, така че ще подкрепим усилията и на Българската федерация по вдигане на тежести“, подчерта Лечева.  

Мохамед Джалуд отличи и световния рекордьор Карлос Насар. По негово мнение той е една от най-големите млади звезди на световните щанги. Изрази също така надежда за бързото му възстановяване и участие в Олимпийските игри в Париж 2024.  

„България има отлични щангисти и съм сигурен, че ще видим българският флаг в Париж догодина“, каза президентът на световните щанги. 

Двете страни обсъдиха и намерението на Международната федерация за сътрудничество с НСА за обучение на специалисти.  

„България разполага с едни от най-добрите треньори в света, така че съм радостна, че това се оценява и от Световната федерация. За нас, като ръководство на министерството, реализацията на треньорите също е ключово и това беше причината да направим програма за тяхното финансово и кариерно обезпечаване“, добави Лечева.  
Министър Весела Лечева подкрепи ръководството на Световната федерация в борбата срещу допинга и усилията за чист спорт.