Филаделфия Флайърс – ПИТСБЪРГ ПИНГУИНС 1:5
(0:1, 1:3, 0:1)
В серията: Питсбърг води с 2:1
* Сидни Кросби се отличи с гол и три асистенции, а Мат Мъри направи 26 спасявания за Питсбърг, който поведе с 2:1 в плейофната серия на Източната Конференция на НХЛ. Евгени Малкин,Браян Дюмолен, Дерик Брасард и Джъстин Шулц също бяха точни за „пингвините“. Травис Санхайм се разписа за „летците“, а Браян Елиът отрази 21 удара. Четвъртият мач от серията е в сряда във Филаделфия.

МИНЕСОТА УАЙЛД – Уинипег Джетс 6:2
(2:1, 4:1, 0:0)
В серията: Уинипег води с 2:1
* Минесота намали изоставането си в плейофната серия на Западната Конференция, след Микаел Гранлунд и Зак Паризе вкараха голове при числено предимство през първата третина. Мат Дъмба, Ерик Стаал, Джордан Грийнуей и Маркус Фолино също се разписаха за „диваците“. Нико Койву и Ник Сийлър направиха по две асистенции, а Деван Дъбник отрази 29 удара. Блейк Уийлър и Тайлър Майерс вкараха за Уинипег. Титулярният вратар Конър Хебелък беше заменен в края на втората третина, през която пусна четири гола. Той завърши с 16 спасявания. Резервата Стив Мейсън отрази и седемте удара към вратата си. Четвъртият мач от серията е в Сейнт Пол (щат Минесота) във вторник.

Вашингтон Кепитълс – КЪЛЪМБЪС БЛУ ДЖАКЕТС 4:5 след прод.
(2:1, 1:3, 1:0, 0:1)
В серията: Кълъмбъс води с 2:0
* Мат Калвърт вкара 12:22 минути след началото на продължението, а Сергей Бобровски направи 54 спасявания за Кълъмбъс, който поведе с 2:1 в плейофната серия на Източната Конференция. Кам Аткинсън се отличи с два гола за Блу Джакетс, Джош Андерсън добави едно попадение и една асистенция, а Зак Уеренски също се разписа. Александър Овечкин се отличи с два гола за Вашингтон, а по един път точни бяха Джей Бийгъл и Ти Джей Оши. Следващите два мача от серията са в Кълъмбъс, като третата среща е във вторник. Според статистиката, в 86,4% от случаите, когато отбор от НХЛ води с 2:0 в плейофна серия, той я печели.

Лос Анджелис Кингс – ВЕГАС ГОЛДЪН НАЙТС 2:3
(1:0, 0:0, 1:3)
В серията: Вегас води с 3:0
* Джеймс Нийл вкара победния гол 5:37 минути преди края и „златните рицари“ утроиха аванса си в плейофната серия на Западната Конференция и са само на победа за първи път в историята си да преминат първия кръг от елиминациите. Коди Ийкин и Уилям Карлсон също се разписаха за тима от Лас Вегас, а Марк-Андре Фльори направи 37 спасявания. Алекс Аяфало и Анже Копитар бяха точни за Кингс, а Джонатан Куик отрази 23 удара. Четвъртият мач от серията е в Лос Анджелис във вторник.

ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В НХЛ