Илиана Раева ще получи подкрепата на Велико Търново в амбицията й за президент на родната федерация по художествена гимнастика, стана ясно след визитата й в старата столица. Досегашната треньорка на националния отбор бе на посещение под Царевец като част от обиколката на клубовете в страната в навечерието на Общото събрание на федерацията. На 14 ноември Раева ще се кандидатира за поста, заеман в момента от Мария Гигова, и очаква подкрепа от делегатите на форума. Президентът на Етър-Елит Савина Ганчева заяви, че ще подкрепи Илиана Раева на Общото събрание.

"С нея имаме лице и концепция за развитие на нашия спорт. Надявам се да успее", коментира пред sport-vt Савина Ганчева.

Във Велико Търново Илиана Раева се срещна с кмета Даниел Панов, с когото коментира бъдещите си планове по отношение развитието на художествената гимнастика в България. Тя сподели, че е запозната с всички детайли в този спорт, затова иска да внесе нов подход в управлението на федерацията и е убедена, че може да бъде полезна и гимнастиката да тръгне по нов, по-добър и по-модерен път. Иска да запознае всички хора в тази сфера с намеренията и плановете си открито, честно и ясно, за да няма интриги.

„Гимнастиката не е мое препитание, тя е моя любов, хоби и кауза. Помогнах й в международен план, ще продължа да го правя и занапред”, заяви Илиана Раева, като призна, че търси подкрепата на всички клубове в страната.

Масовият спорт, развитието на клубната политика, високото спортно майсторство и финансирането са приоритетите, по които ще работи една от легендите на художествената ни гимнастика. Раева обяви във Велико Търново, че е намерила генерален спонсор, който в пълен обем ще обезпечи програмата, която е изготвила и по която ще работи.

Намеренията й са нашият град да бъде един от центровете, в които ще провеждат международните турнири по художествена гимнастика, като естествено „Огърлицата на Десислава” ще е сред тях.

Кметът Даниел Панов запозна Илиана Раева с ремонтните дейности, които в момента се извършват по проект за енергийна ефективност, чиято реализация ще подобри състоянието на залата и условията за тренировъчен и състезателен процес. Градоначалникът пое ангажимент да оказва пълно съдействие както на Етър-Елит, така и за превръщането на „Огърлицата на Десислава” в още по-силен и престижен турнир.

Даниел Панов разговаря след официалната среща с Илиана Раева и с нейния съпруг и бронзов медалист от САЩ`94 Наско Сираков, както и с двукратната олимпийска вицешампионка по спортна стрелба Весела Лечева. Необяснимо защо, срещата с Илиана Раева бе закрита за представителите на медиите.