ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Бившият руски президент и настоящ заместник-председател на Съвета за сигурност на страната Дмитрий Медведев изненада с нестандартен ход. Той предложи хибридно решение за проблема с участието на спортисти от страната на международни състезания.

Както е известно, сериозно се обмисля вариант за преминаване към спортни надпревари, организирани от различни азиатски федерации. Олимпийският съвет на Азия вече изрази готовност да приеме руснаци и беларуси в своите състезания. Дори е възможно тяхното допускане на предстоящите през тази година Азиатски игри в Хангжоу.

„Преминаването към азиатските спортни федерации е възможен изход от проблема. Това може да доведе до положително развитие в определени насоки, но в други може да има отрицателен ефект. Затова е по-добре да помислим за хибридно или частично преместване. Там където нивото на спорта е по-високо от това в Европа, трябва да преминем към Азия. В противен случай не си заслужава“, заяви Медведев.

Топ Коефициенти за Спортни залагания!

Редица международни федерации категорично обявиха, че няма да приемат квалификационни норми, покрити от руски и беларуски спортисти на състезания в Азия. Последният пример в това отношение беше Световната федерация по стрелба с лък.

Както е известно, през тази седмица Международният олимпийски комитет ще обсъжда възможността за допускане на спортисти от Беларус и Русия в надпреварите, но под неутрален статут. Това ще бъде направено на заседанието на Изпълнителния борд на МОК, който ще се проведе в периода 28-30 март.

Припомняме, че Дмитрий Медведев беше президент на Русия в рамките на един мандат – от 2008 до 2012 г. След това беше назначен за министър-председател на страната, но през януари 2020 г. подаде оставка, заедно с цялото правителство, за да позволи на Владимир Путин да направи конституционни промени. В същия ден Медведев беше назначен за заместник-председател на Съвета за сигурност на Русия.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК