ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Служебният министър на младежта и спорта Весела Лечева гостува в предаването „Защо, господин министър?“ в ефира на bTV и отговори на доста политически въпроси, като засегна и темата за председателството на спортната комисия. Тя изрече и доста притеснителни думи във връзка с анкета дали спортуват българите.

На 27 октомври, на брифинг в парламента, номинираният от „Продължаваме Промяната“ за председател Радостин Василев заяви, че е бил помолен от представител на ДПС да се откаже от председателството, тъй като имало обаждане за това от президентството. След тридневни дебати в парламента за председател на комисията беше избран Халил Летифов от ДПС.

„Няма значение кой ще бъде председател на спортната комисия, а с какво ще се занимава тя. Това беше един евтин сюжет с една-единствена цел - много хора искат да станат за един ден звезди и национални герои, последством интриги. Проблемите и предизвикателствата пред българския спорт са много и ако политиците знаеха къде се намираме според европейската статистика по Барометър - ние сме на дъното на тази класация. 61% от българите отговарят на въпроса "Занимавате ли се със спорт" с "Никога". Бюджетът е много нисък - 2 евро и 50 на човек. В Дания и Холандия се отделят по 300 евро на глава от населението, за справка“, каза Лечева.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Тя отговори и на обвиненията за връзки с ДПС. „Моите действия и позиции могат да се проследят назад във времето, имам много категорични позиции спрямо ДПС. Някои искат да станат национални герои, това е. Никога не съм знаела в кои ръце ще бъде тази комисия. Последна грижа на президентството е какъв иска да стане Радостин Василев. Ако той е лицето на българския спорт за Продължаваме промяната, мога да кажа само толкова за промяната", допълни служебният спортен министър.

"Исках да покажа на г-н Кирил Петков и г-н Асен Василев спорните договори. Тези договори, които касаеха като цяло общите състояния на дружествата - говорим за софтуерния продукт, но по-важното беше, че този договор и разплащането по него се беше случило на 4 август. На 4 август, когато подавам с моя заповед всички договори да бъда информирана за тях, на ръка разписани платежни органи, са преведени милион и 700 000 лв на тази фирма. Тя реши да върне тези пари, подписа анекс, когато повдигнахме темата. Всички процеси там са дигитализирани. Като активи, там е Български национален стадион, Спортпалас, Белмекен - разбирам, че този софтуерен продукт може да се оправдае, но той се занимава главно с хотелска дейност и отдаване под наем на спортните съоръжения на клубове и организации. Доста завишена е сумата за него според експерти. Не се води на тефтери, разбира се, че има дигитализирана програма. За съжаление, не откликнаха на тези молби за срещи. Техният кандидат не отговаря на това, че те искат прекратяване на порочните практики“, заяви още Лечева.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК