ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Руският вицепремиер Дмитрий Чернишенко обвини западните държави в конспирация, която е подклаждана от англосаксонските държави. Той направи това по време на изказването на конференцията „Ние сме заедно. Спорт“.

Поводът за изявлението на 54-годишния политик беше забраната на спортистите от Русия и Беларус да участват в международни състезания. Още повече, че в последните няколко седмици се наблюдава изключителна опозиция на решението на МОК да допусне руснаци и беларуси да се състезават под неутрален флаг на олимпийските игри в Париж през 2024 г.

Топ Коефициенти за Всички Мачове Всеки Ден!

„Има организирана истинска конспирация срещу нашата държава. Наблюдаваме как подклаждани от англосаксонските държави всички световни организации започнаха да поставят препятствия за участието на нашите спортисти на международните състезания“, заяви Чернишенко, който е и министър на туризма, спорта, културата и комуникациите в Русия.

В исторически план под англосаксонски се приемат англоговорящите държави, които споделят общи културни, икономически и политически ценности, а освен това са повлияни от традициите на германските племена, нахлули на британските острови през V век. Счита се, че въпросните държави са Великобритания, САЩ, Ейре, Канада, Австралия и Нова Зеландия.

„За нас най-важното е да избягаме от илюзията на тези предимно вътрешни състезания, в които участват нашите спортисти. Не бива да допускаме заблудите, че се справяме добре, а това винаги води до срив. Това вероятно е целта на нашите врагове. Само в конкуренцията на най-добрите може да осъществим прогрес“, допълни вицепремиерът.

„Наблюдаваме прилагането на двойни стандарти от международните спортни организации срещу Русия. Всичко започна след зашеметяващия ни успех на олимпийските игри в Сочи през 2014 г., когато за първи път от Лилехамер през 1994 г. завършихме на първо място в общото класиране по медали. Създадоха една митология, че сме държава, която е изградила спортните успехи с помощта на допинг. Сипят се много лъжи и традиционните манипулативни практики на държавите, които са ни неприятелски“, обяви Дмитрий Чернишенко.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК