Може много да се спори дали наистина Висшата лига на Англия е наистина непредсказуем шампионат и още повече дали това е наистина най-силното първенство на света.

Във всички случаи обаче никой не отрича, че първенството на родината на футбола е повече от интересно. Интересно в смисъл, че за разлика от други футболни първенства, където титлата рядко напуска витрините на два до три отбора, в Англия от години се говори не за топ 3, топ 4 или топ 5, а за топ 6 на отборите с претенции за първото място. Например, пет от тези шест отбора си поделят титлите за последните десет издания на шампионата. За сравнение в по-съществените шампионати в Европа картинката е следната: в Германия за същия период само шампионската титла на Борусия (Дортмунд) от сезон 2010-2011 разваля перфектната статистика на Байерн (Мюнхен), в Италия Ювентус са тотални хегемони, а в Испания единствено Атлетико (Мадрид) с победата от 2013-2014 обърква „обмена на титли“ между Реал и Барселона.

Да, разбира се, стресът от пандемията от ковид 19 рязко усложни ситуацията навсякъде, но ефектът от глобалната криза се отрази особено зле на Висшата лига. След „най-дългия сезон“ в нейната история, на практика продължил цяла година, така дълго чаканата (и напълно заслужена) радост в Ливърпул бе отложена с месеци и потуши голяма част от емоцията на тържествата в града на „Бийтълс“. Пак заради същата причина и сезон 2020-2021 започна със закъснение, а липсата на съществена пауза между сезоните изобщо не помогна на отборите в лигата. На всичкото отгоре, плановете за провеждане на Евро 2020 през тази година повече или по-малко програмата на мачовете и така произведоха допълнителен натиск на и без това силно натоварените топ клубове. Да не говорим за липсата на публика и за пътуванията на английските отбори в чужбина за европейски мачове на неутрален терен.

Но ако всичко това бяха обстоятелства, които малко или много можеха да се очакват, колко предвидим можеше да бъде сривът на шампионите от Ливърпул, които сякаш загубиха краката си след контузията на Върджил Ван Дайк в мача срещу Евертън през октомври? Колко предвидимо беше събуждането на Манчестър Юнайтед, които влязоха в топ 10 на класирането чак през ноември, оглавиха го за кратко през януари, а сега са на втора позиция? И колко предвидимо беше, че след нелошия и изпълнен с оптимизъм и „младежки плам“ дебютен сезон на Франк Лампард в Челси, той ще си тръгне от „Стамфорд Бридж“ по средата на сезона? Наистина, Манчестър Сити изглеждат доста сигурни на върха в класирането в момента, но Ливърпул например могат да разкажат много за това как дори със страхотна игра, въртележката може да се окаже доста бърза за теб.

Всичко това е спорно, разбира се и със сигурност има достатъчно любители на английския футбол, които са готови да скочат с „Аз това го говорех още когато…“ За всички тях e турнирът Winbet Open Premier League, който предлага на „познавачите“ точно 55 555 причини да участват в него. Защото точно толкова лева е наградният фонд на този турнир. А защо точно толкова? Защото така. Тоест няма конкретна причина, освен, че това е едно красиво, симетрично число, за което много китайци ще ви кажат, че носи страхотен късмет.

Турнирът WINBET Open Premier League започна на 1 март и ще продължи до края на първенството във Висшата лига на Англия на 1 юни 2021 г. В турнира автоматично участват всички потребители на платформата winbet.bg, които поставят единични залози за мач от тази лига, без ограничение за размера и броя на залозите или коефициентите, при които са поставени. За целите на турнира се зачитат единствено залози направени с реални средства.

В зависимост от нетната печалба, реализирана от своите залози за всеки отделен мач, играчите печелят „нетни точки“, с които участват в класиранията на потребителите за съответния мач и, респективно, за месечното и генералното класиране  в турнира. Голямата награда за класираният на първо място в турнира играч е 5 555 лв. Това е най-важното за този турнир, а всички подробности за правилата и наградите в турнира WINBET Open Premier League са публикувани на официалната страница на WINBET.

Така че, успех на всички, които не вярват, че Висшата лига на Англия е едно непредсказуемо първенство и са готови да го докажат.