Най-добрият български таекуондист Владимир Далаклиев напълно заслужено беше избран за №1 сред Спортните таланти на "Еврофутбол" за 2017 година. Програматa на най-големия роден букмейкър, която подпомага финансово надеждите на родния спорт, се провежда за шеста поредна година. Партньор на "Еврофутбол" е Фондация "Работилница за граждански инициативи". 

БЛИЦ е сред медийните партньори на Спортните таланти на "Еврофутбол", за които винаги пишем с огромно желание и им пожелаваме тепърва да жънат големите си успехи, прославяйки България по света. 

Далаклиев изпраща много силна година, в която стана трети на световното първенство по таекуондо в олимпийската версия WTF в Муджу (Република Корея). Преди дни 25-годишният състезател от Ботевград взе сребро и на Европейското в София. 

Церемонията по награждаването на талантите на "Еврофутбол" се проведе днес, като победителят Далаклиев събра 136 точки. Втора със 120 точки е Диана Петкова (плуване), трети със 113 точки Александър Джорджев (таекуондо). 

Топ 10 допълниха Ивайло Иванов, Мария Делчева, Ангел Кодинов, Петър Божилов, Антоан Божилов, Антон Иванов и Атанас Хорозов.

Всеки от талантите изказа благодарностите си към "Еврофутбол", който за изминалите шест години помогна на стотици млади състезатели, продължава и ще продължи да го прави в бъдеще. 

Победителят Владимир Далаклиев получи чек на стойност 1000 лева, а парични премии бяха раздадени и на останалите спортисти в Топ 10. 

"Благодаря от сърце, това е чудесен коледен подарък", сподели с усмивка Далаклиев. 

17-годишната Диана Петкова, която остана само на 16 точки зад него в допитването сред журналистите, призна, че вече е загубила броя на рекордите, които не спира да подобрява в плуването. 

На сцената пред присъстващите на награждаването излязоха не само талантите от Топ 10, а и още десетки състезатели, подпомагани финансово от "Еврофутбол". Някои пък бяха възпрепятствани заради състезания в чужбина и нямаше как да уважат церемонията. Такъв беше случаят с биатлонистите Десислава Стоянова, Антон Синапов и Димитър Герджиков. Те бяха представени от едно от най-големите български имена в зимните спортове - Надежда Алексиева. Бившата биатлонистка е организатор във федерацията по биатлон. Тя изказа благодарности към "Еврофутбол" от името на състезателите ни, както и съобщи, че Стоянова е участвала с температура на Световната купа по биатлон в Хохфилцен (Австрия).
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ