ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Украинският министър на младежта и спорта Вадим Гутцайт с категоричност обяви, че неговата страна ще спечели битката за недопускане на спортисти от Русия до участие на олимпийските игри в Париж през 2024 г. 51-годишният олимпийски шампион по фехтовка от Барселона`92 обяви, вече има големи победи в това направление, но борбата ще продължи до пълното спиране на руснаците от Олимпиадата.

Топ Коефициенти Всеки Ден за Всички Мачове!

„Работата продължава, борбата не спира. Не спираме да се трудим по спирането на Русия от участие на олимпийските игри. За съжаление някои федерации върнаха руските спортисти под неутрален флаг. Ние обаче продължаваме да бием руснаците жестоко. Мога с гордост да заявя, че имаме големи победи в това важно направление и част от световните спортни организации застанаха зад Украйна, отказвайки достъп на състезатели от Русия до техните надпревари. Това само ни мотивира допълнително и продължаваме да борбата си. Ще я водим докрай, за да спрем напълно руските спортисти от участие на олимпийските игри“, заяви Гутцайт.

Както е известно, в края на месец февруари 2022 г. Международният олимпийски комитет (МОК) призова всички световни спортни федерации да извадят руските и беларуските спортисти от всякакви състезания. На 28 март тази година МОК промени решението и позволи на международните спортни централи по своя преценка да допуснат руснаци и беларуси, но с неутрален статут и при съблюдаване на сериозни ограничения. Едно от основните изисквания е спортистите публично да не изразяват подкрепа към водената от Русия война на територията на Украйна.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!