Военнослужещи от 110 логистичен полк – Пловдив извършиха транспортиране на агрегат за ток с капацитет 180 kW/h и го предоставиха на високопланинската база "Белмекен". Там родни и чужди спортисти (общо над 200 човека) са принудени да се подготвят при неблагоприятни условия. Както вече стана ясно, в "Белмекен" няма ток и топла вода

Изпълнената логистична задача е по искане на министъра на младежта и спорта Радостин Василев и по заповед на Командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов, съобщиха от Министерството на отбраната.

Предвидено е агрегатът да осигурява алтернативно захранване на високопланинския спортен комплекс „Белмекен“ и да бъде на разположение до отпадане на съответната необходимост. Обслужването му е поверено на специалистите от базата.

С изпълнението на тази логистична задача военнослужещите от Сухопътните войски значително допринесоха за осигуряване на непрекъснат тренировъчен процес на спортистите от няколко национални отбора - на България, Норвегия, Русия и Сърбия, които се подготвят в базата.