Кирил Николов се представи много силно и в тазгодишното издание на маратона в Олимп. Дизела завърши на престижното второ място в "Олимпус Маратон" в планината на Боговете. Надпреварата е кръг от Световните серии по Скайрънинг. 

Участниците в състезанието трябваше да преодолеят тежкото трасе с дължина 44 километра и с обща положителна денивелация 3200 метра. 

Кирил Николов финишира втори с време 4:33:01 ч. Победител с 4:31:47 ч. стана испанецът Заид Малек, който прикова вниманието с изключително бързо спускане към финала в последните километри. Tрети е друг испанец - Пере Аурел (4:34:52 ч.).  

Дизела стартира много силно, като след 20-ия километър водеше в класирането, но в крайна сметка завърши на много доброто второ място. Припомняме, че и през 2015 година Николов остана близо до първата позиция. И тогава финишира втори (с време 4:43:53 ч.). 

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Съотборничката на Дизела в "XCoSports Bulgaria" Антония Григорова също участва в тазгодишното издание на "Oлимпус Маратон", завършвайки на осмата позиция при жените с време 5 часа и 50 минути.

Маратонът в Олимп е най-престижното състезание по планинско бягане в Гърция, което е част и от календара на Световните серии по Скайрънинг и в него участват голяма част от най-добрите състезатели от цял свят.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ