Борис Георгиев - Моката ще бъде удостоен с орден "Стара планина" I степен. Това ще стане на 22 декември в 9.50 часа. По предложение на правителството най-високо отличие в Републиката ще бъде връчено от президента Георги Първанов. То е за изключително големите му заслуги в областта на физическото възпитание и спорта. 

Моката и съпругата му имат голям повод за радост днес, тъй като се радват на новородените близнаци на внучката си. Едното дете носи името на Борис, а другото се казва Гергана.

81-годишният Борис Георгиев е първият българин, който печели медал от Олимпийски игри. Това се случва в Хелзинки през 1952 година. 4 години по-късно участва и на Игрите в Мелбърн, пише “Центърспорт”.

През 1987 г. тогавашният президент на Международния олимпийски комитет Хуан Антонио Самаранч му връчва най-престижното отличие на организацията - сребърната огърлица с Олимпийския орден.

В своята забележителна спортна кариера Борис Георгиев е седем пъти поред републикански шампион. Участвал е на три Европейски първенства. Носител е на купа "Странджа"./БЛИЦ