ТОРОНТО МЕЙПЪЛ ЛИЙФС – Ню Йорк Айлъндърс 5:0
(2:0, 2:0, 1:0)
* Джъстин Хол и Травис Дърмот вкараха първите си голове в НХЛ. За Хол това беше дебют в Лигата, след като в началото на деня беше привикан от сателитния отбор Торонто Марлис от АХЛ. Каспери Капанен, Остън Матюс и Мич Марнърсъщо бяха точни за Торонто, а Фредерик Андерсен направи 28 спасявания за четвъртия си мач за сезона без допуснат гол. Томас Грайс отрази 45 удара за Айлъндърс.

ДЕТРОЙТ РЕД УИНГС – Сан Хосе Шаркс 2:1 след дузпи
(0:0, 0:0, 1:1, 0:0, 4:3)
* Джъстин Абделкадер вкара в седмия кръг на дузпите, а Петър Мразек отрази опита на Томаш Хертъл за победата на Детройт. Тревър Дейли вкара за Ред Уингс през третия период, а Кевин Лабанк изравни за Сан Хосе. Густав Нюкуист, Андреас Атанасиу, Томаш Татар и Абделкадер вкараха при дузпите за „червените криле“. Джо Павелски, Логан Кутюр и Крис Тиърни се разписаха за „акулите“. Петер Мразек направи 30 спасявания за Детройт, а Мартин Джоунс отрази 43 удара към вратата на Шаркс.

ВАШИНГТОН КЕПИТЪЛС – Филаделфия Флайърс 5:3
(0:2, 3:0, 2:1)
* Чандлър Стивънсън, Андре Бураковски и Ти Джей Оши спряха продължителните си голови суши и се разписаха за успеха на Вашингтон. Стивънсън вкара два пъти, след като не се беше разписвал в продължение на 28 мача. Бураковски беше точен при числено предимство след 10 срещи без попадение. Оши пък нямаше гол от 13 мача. Деванти Смит-Пели също беше точен за Кепитълс, а Брейдън Холтби направи 27 спасявания. Нолан Патрик, Травис Конекни и Якуб Ворачек бяха точни за Филаделфия. Вратарят на Флайърс Михал Нойвирт беше заменен в средата на третата част, след като допусна пет гола от 20 удара. Резервата Алекс Лайън дебютира в НХЛ, спасявайки и петте удара към вратата си. Очаква се той да бъде титуляр в следващия мач на „летците“ срещу Ню Джърси Девилс.

Източник: Хокейни новини