Вашингтон Кепитълс – ЛОС АНДЖЕЛИС КИНГС 2:5
(1:1, 1:2, 0:2)
* Джони Бродзински и Юси Йокинен се разписаха в рамките на девет секунд, а Джонатан Куик направи 27 спасявания за третата поредна победа на Лос Анджелис Кингс. Милан Габорик добави два гола (един на празна врата). Тайлър Тофоли също вкара се разписа пред пустата мрежа на Кепитълс в края на срещата. Евгени Кузнецов реализира и двете попадения за Кепитълс, които спряха серията си от три поредни успеха. Брейдън Холтби отрази 22 удара за Вашингтон.

Детройт Ред Уингс – МОНРЕАЛ КАНЕЙДИЪНС 3:6
(2:1, 0:3, 1:2)
* Брендан Галахър вкара два гола за четвъртата поредна победа на Монреал. Чарлс Хъдън и Андрю Шоу се разписаха по един път в рамките на 43 секунди през втората третина, а едно по попадение добавиха Александър Галченюк и Макс Пачорети. За треньора на Канейдиънс Клод Жулиен това беше победа №100 начело на тима. Антъни Манта, Томаш Татар и Франс Нилсен бяха точни за Детройт. Джими Хауърд отрази 19 удара към вратата на Ред Уингс, които загубиха за шести пореден път.

МИНЕСОТА УАЙЛД – Вегас Голдън Найтс 4:2
(0:0, 1:0, 3:2)
* Ерик Стаал вкара победния гол за Минесота 7:55 минути преди края, а след това се разписа и на празна врата. Микаел Транлунд и Йонас Бродин също бяха точни за „диваците“, а Деван Дъбник направи 29 спасявания. Брейдън Макнаб и Джонатан Маршесо се разписаха за „златните рицари“. Малкълм Субан отрази 27 удара към вратата на тима от Лас Вегас, който записа втора поредна загуба.

Нешвил Предатърс – ВАНКУВЪР КАНЪКС 3:5
(0:0, 3:2, 0:3)
* Брок Босър се отличи с два гола и асистенции за успеха на Ванкувър, а Даниел Седин добави едно попадение и две голови подавания, за да премине границата от 1000 точки в НХЛ. Луи Ериксон също се разписа два пъти за Канъкс, които спряха серията си от три поредни загуби. Андерс Нилсон направи 29 спасявания. Крейг Смит завърши с гол и асистенция за Нешвил. Филип Форсберг и Ник Бонино също вкараха за Предатърс а Пека Рине отрази 27 удара.

Чикаго Блекхоукс – ДАЛАС СТАРС 3:4 след прод.
(1:2, 1:1, 1:0, 0:1)
* Матиас Янмарк вкара втория си гол в мача само 51 секунди след началото на продължението и донесе на Далас победата в Чикаго. Радек Факса се отличи с едно попадение и една асистенция, а реми Ели също се разписа за Старс. Бен Бишоп направи 19 спасявания при третата поредна победа на Далас. Патрик Кейн завърши с гол и асистенция за Чикаго, а по веднъж точни бяха Алекс ДеБринкет и Артьом Анисимов. Ник Шмалц направи две голови подавания, а Кори Крофърд отрази 31 удара.

КАЛГАРИ ФЛЕЙМС – Аризона Койотис 3:0
(0:0, 1:0, 2:0)
* Майк Смит направи 28 спасявания за втория си мач без допуснат гол през сезона и общо 35-и в кариерата му. Марк Янковски вкара два гола за Калгари, а Микаел Баклунд също беше точен. Скот Уейджууд отрази 41 удара към вратата на „койотите“.

Едмънтън Ойлърс – ТОРОНТО МЕЙПЪЛ ЛИЙФС 4:6
(1:3, 2:1, 1:2)
* Крис Ръсел вкара гол за Едмънтън, а след това си вкара и автогол, който се оказа победен за Торонто. 65 секунди преди края на мача той се опита да изчисти шайбата зад вратата, но тя премина между краката на вратаря Лоран Бросоа и даде аванс на „кленовите листа“ от 5:4. Попадението беше записано на Патрик Марло от Мейпъл Лийфс. Назим Кадри вкара на празна врата в края на мача, за да подпечата победата на гостите. Уилям Нюландер добави гол и две асистенции за Торонто. Доминик Муур и Остън Матюс завършиха с по едно попадение и две голови подавания, а Фредерик Андерсен направи 41 спасявания. Марк Лeтесту завърши с гол и две асистенции, а Зак Касиан също се разписа за Ойлърс. Бросоа отрази 30 удара .

ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В НХЛ