Българският национален отбор по хокей на лед за младежи до 18 години записа втора загуба на световното първенство в Дивизия II Група „В“, което се провежда в София. В третия си мач от шампионата нашите момчета отстъпиха на Нидерландия с 1:5.

Александър Кожухаров вкара единствения гол за България. В средата на втората третина той намали на 1:2 изоставането на нашия отбор. Това е вторият му гол на световното първенство. Любомир Аспарухов се отличи с асистенция, а вратарят Калоян Стоянов направи 45 спасявания (90%).

Лука Митендорф реализира два гола за Нидерландия. Йорма ван де Мееракер добави едно попадение и една асистенция. Яйди ван Моурик и Мекс Корнелдер също бяха точни. Максим Рентмеестер направи три асистенции, а Дидрик Бакс-Кристиансен завърши с две голови подавания. Сам Луитвийлер отрази 31 удара (96,87%).

В другите мачове Австралия победи Тайван с 5:3, а Китай се наложи над Белгия с 6:2. В събота (1 април) България играе с Австралия от 16:30 часа. По-рано през деня Белгия среща Нидерландия, а в късния мач от програмата е азиатското дерби между Тайван и Китай.

Във временното класиране лидери са Нидерландия и Китай с по 9 точки, като европейците имат предимството на по-добра голова разлика. България, Австралия и Тайван са с по 3 точки. Нашите момчета са с по-добра голова разлика от трите тима. Белгия е на последното място без спечелен точков актив.