България ще бъде домакин на едно от най-престижните състезания по голф от Европейския тур. Днес стана ясно, че шампионатът “World Match Play” през 2013 г. ще се проведе у нас.
 
Организаторите на надпреварата обявиха, че спират тригодишната серия на испанската област Андалусия като домакин на състезанието, което се провежда от 1964 г. насам. Беше пояснено, че домакинството на България е част от плановете за ротация на домакинството.
 
През 2013 г. елитната надпревара ще се проведе на голф игрището “Тракийски скали”, което е в близост до Каварна. Неговият дизайнер и бивш професионален голфър Гари Плейър го нарича “Каменният бряг на Европа”, което е сравнение със знаменито голф игрище в Калифорния.
 
“World Match Play” през годините е печелен от някои от най-известните голфъри в света – Джак Никлаус, Арнолд Палмър, Гари Плейър, Грег Норман, Севе Байестеров, Ник Фалдо. Южноафриканецът Ърни Елс е рекордьор със седем триумфа.
 
Никола Колсер, член на отбора на Европа, който спечели “Райдър Къп” в Чикаго през септември, ще защитава титлата си от тази година на състезанието в България между 16 и 19 май 2013 г.