Интересни двубои предстоят този уикенд от шампионата по хандбал при мъжете и жените. Четвъртият кръг се оформя като истинско морско дерби за първите два отбора, които нямат загуба от началото на първенството при мъжете. Един срещу друг се изправят Фрегата (Бургас) и Спартак (Варна), които винаги правят интересни и зрелищни срещи. В Бургас очакват с нетърпение двубоя, като се очаква и шумна подкрепа. С изключение на контузения Костадин Иванов всички в състава на бургазлии са здрави и готови за истинска битка в залата. "Много важен мач за нас. Тренирахме много мотивирано през седмицата и се надявам да продължим без загуба в първенството. Дано дойдат й повече хора в залата, за да ни подкрепят”, сподели мениджърът на Фрегата Никола Добрев. В състава на варненци нямат проблеми с контузени играчи и ще разчитат на най-доброто при визитата. До момента гостите са отбелязали за три кръга 116 попадения в чуждите врати, докато Фрегата имат вкарани 85 гола.

"Традиционно много трудно играем с тях и мачовете вървят гол за гол. И сега ще е така, сигурен съм. Вярвам в момчетата и съм убедем, че ще се раздадат максималко, за да победим. Нямаме никакви проблеми. Отиваме в Бургас само за успех”, заяви президентът на ХК Спартак- Варна Росен Добрев.

Ето и всички мачове от кръга :
Мъже, 4-и кръг
18 октомври (събота)
15.00 часа, Интер-Академик (Благоевград) - НСА
19 октомври (неделя)
15.00 часа, Осъм (Ловеч) - Локомотив (Варна)
15.00 часа, "Левски" (град Левски) - Добруджа
17.00 часа, Фрегата (Бургас) - Спартак (Варна)

При жените от 4-ия кръг се очертава като дерби между Етър 64 и Шумен 98. Гостите нямат загуба и от три срещи имат пълен актив от 6 точки и голова разлика 77:63. В Шумен 98 се завръща след контузия титулярната вратарка Виктория Рачева, а треньорката Деси Илиева почти сигурно ще влезе в игра, за да подобри нападателната мощ на своя отбор. В Етър 64, които от началото на шампионата имат една победа и една загуба (един мач отложен) са твърдо решени да вземат две точки от срещата. Съставът на наставника Йонка Генчева е силно подмладен тази година, но шансовете за успех на „болярки” не са никак малки, имайки предвид силния мач, който изиграха миналата събота срещу отбора на „Бъки”- в Габрово и загубата с 24:20 гола.

Жени, 4 кръг
18 октомври (събота)

15.00 часа, Поморие - Хасково
17.00 часа, Етър 64 - Шумен 98
19 октомври (неделя)
14.00 часа, Панагюрище - Бъки (Габрово)
Заб. Двубоят ще се играе в гр. Габрово
Свиленград ПУ - почива